Hirdetések

2022. március 26. szombat - Metszési és oltási alapok, gyakorlat - Zaja Péter Visnyeszéplakról az Aromagyöngy ökoportán, Pátkán (Fejér megye, Szfvr. közelében))

Zaja Péter gyümölcsész röviden elmeséli a tájfajta gyümölcsök újrafelfedezését, hol járnak ezen fajták őrzői. Miért érdemes helyi fajtákat ültetni és hogyan? Majd alap metszési, szemzési és oltási eljárásokat mutat meg, amelyeket a helyszínen ki lehet próbálni. Menet közben megismerhetjük az alma, körte, meggy, cseresznye, kajszi, szilvafák metszési alapelveit, ideális időpontját, javasolt eszközeit, a sebkezelés módjait.

További információ:

Ebédidőben (batyus étkezés) tapasztalatcserére is mód nyílik, gyermekek felügyelettel szívesen látottak!

Gyümölcsfa és szőlő rendelési lista

Kedves Hálózati Tagok!

Eljött az ősz itt, az ideje, hogy végiggondoljuk milyen gyümölcsfára és szőlőoltványra lehet szükség a kertünkben.

A gyümölcsfa lista úton van, lehetőség szerint hagyományos-bevállt fajtákat szeretnék ajánlani, aki az augusztusi „Tájfajta konferencián” részt vett, ismerheti is a faiskola tulajdonost-Dr. Barna Tamás és polihisztor-pomológus barátját:Dr Danis Györgyöt, akik a várható forrásai beszerzésünknek.

szörp

Kedves Gyümölcsészek!

Amint már azt többször említettük, készen álunk arra, hogy bárkinek bogyós gyümölcsét lé , illetve szörp formában bedolgozzuk
100 Ft/ liter áron. Ehhez a csomagolóanyag ára tartozik még. Bartel fizetéssel is feldolgozzuk a terméket. Ha megfelelő mennyiség van, kiszállunk és a helyszínen dolgozzuk be a gyümölcsöt.
A címünk, elérhetőségeink: haziszorp.hu
Ha érdekel valakit, akit eper, feketeribiszke, pirosribiszke, meggy, szeder vonatkozásában, szívesen állunk rendelkezésre.

Fekete Ágnes

Földieper szaporító anyag kerestetik

Kedves Gyümölcsészek!
Keresem azt a Kollegát, akinek lesz ebben az évben földieper szaporító anyaga.Ha tömegközlekedéssel megközelíthető, érte megyek majd annak idején. Akár kp-vel,akár bartellban fizethetek.
Más; Néhány érdeklődőt ki tudok segíteni ősszel Ginkgo csemetével.
Áldás,békesség mindenkinek;Ernő