Zselici gyümölcsoltónap

Időpont: 
szombat, március 25, 2023 (Egész nap)
Helyszín: 
Vigadó Kulturális Központ (7900 Szigetvár, József Attila u. 9.)

Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, a Gyümölcsoltó Alapítvány ismét megrendezi a korábbi években nagy sikert aratott, és már idén is érdeklődéssel várt Zselici gyümölcsoltónap című, hagyományteremtőnek szánt rendezvényét.

Szintén a Vigadóban, a Virágóra Alapítvány immár hagyományos, nagyszerű kezdeményezése, a IV. Térségi Közösségi Ünnepe! A Zselici gyümölcsoltónap   2023 rendezvényünkön - a Gyümölcsoltó
Alapítvány önkéntesei segítő közreműködésével - lehetősége nyílik a kedves érdeklődőknek a gyümölcsfák oltási fogásainak megismerésére, azok gyakorlati kipróbálására, valamint a saját gyűjtésű oltóvesszők és vetőmagvak tavaszi csereberéjére. A gyümölcsoltáshoz alapítványunk biztosítja a gyümölcsfa-alanyokat és az általunk gyűjtött, elsősorban zselici tájfajták oltóvesszőit. Rendezvényünk ingyenes, az elkészült oltványokat ki-ki hazaviheti.

Az alkalmat Kustos Irma: Vadvirágaink című fényképkiállítása színesíti. A Gyümölcsoltó Alapítvány ezzel a rendezvénnyel is szeretné előmozdítani hazánk, azon belül is kisebb hazánk, a Zselicség genetikai kincsét jelentő, máshol talán elő nem is forduló, értékes gyümölcsfajtáinak a megőrzését és tágabb körben való
elterjesztését.

A szélesebb érdeklődői kör részvételével alapítványunk gyümölcsfajta-megőrző munkája közösségivé válik,
biztosabb alapokra helyeződik, a gyümölcsoltónapon megtanulható
gyümölcsészeti tudás újra sokak kincse lehet.


A begyűjtött értékes fajtákat a közösség javára alapítványunk dióspusztai génmegőrző kertjében is megőrizzük, gondozzuk.

 

Minden programunkra vonatkozik, hogy  a  részvételi  szándék jelzése - a pomona@t-online.hu címre vagy a +36 30 4911955 telefonszámra - megkönnyíti   a  szervezést, így előre köszönjük!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Rendezvényeink nyitottak, minden alkalommal szeretettel és tisztelettel várjuk a  kedves  régebbi  és  újabb érdeklődőket! Örülünk, ha rendezvényeink hírét   másoknak   is   továbbadják,   hogy  az  esetleges további érdeklődők is eljuthassanak az őket érdeklő rendezvényekre.

Gyümölcsbaráti üdvözlettel:

 


Kustos Irma
Gyümölcsoltó Alapítvány