“A történelem során gyümölcsoltó-gallyak és szőlővesszők igen nagy és állandó vándorlásban voltak, különösen magyarországi oltógallyak voltak keresettek, nagy ajándéknak számítottak, királyi udvarok küldözgették .” Andrásfalvy Bertalan
“A történelem során gyümölcsoltó-gallyak és szőlővesszők igen nagy és állandó vándorlásban voltak, különösen magyarországi oltógallyak voltak keresettek, nagy ajándéknak számítottak, királyi udvarok küldözgették .” Andrásfalvy Bertalan
Zaja Péter gyümölcsész röviden elmeséli a tájfajta gyümölcsök újrafelfedezését, hol járnak ezen fajták őrzői. Miért érdemes helyi fajtákat ültetni és hogyan? Majd alap metszési, szemzési és oltási eljárásokat mutat meg, amelyeket a helyszínen ki lehet próbálni. Menet közben megismerhetjük az alma, körte, meggy, cseresznye, kajszi, szilvafák metszési alapelveit, ideális időpontját, javasolt eszközeit, a sebkezelés módjait.
További információ:
Ebédidőben (batyus étkezés) tapasztalatcserére is mód nyílik, gyermekek felügyelettel szívesen látottak!
Időpont: 2022. 03. 26., szombat, 10-16 óra között
Cím: Pátka, Kossuth u. 51. - Aromagyöngy Ökoporta
Maximális létszám 10 fő.
Jelentkezés feltétele: előzetes regisztrációval KI.gardener.22@gmail.com/+3620490841
Oktatási díj :
6000 Ft
próba hozzászólás
próba hozzászólás